Zumba


____________________________________________________________________________________________
 
 
 
Al dansend tot wel 1000 calorieën verbranden
 
Sporten is nog nooit zo leuk geweest............
 
 
 
Zumba is een workout op Latijns Amerikaanse muziek.
 
Zumba is makkelijk te leren en super effectief. Het zijn makkelijke danspasjes en goed te volgen choreografieën. De warming-up brengt je al gelijk in de goede stemming, zo beland je via de Merengue, Salsa, Cumbia en Reggeaton bij een Bellydance afgewisseld met een Axe (Braziliaanse strand dans) naar een Slow Tango en via een Cha Cha Cha op bv. Marc Anthony naar Spanje met de Flamenco en af en toe een Calypso. Zo’n les is echt een feestje en voor je het weet is het uur voorbij!

De creator of Zumba is Beto Perez afkomstig uit Colombia. Hij was ooit zijn aerobic cd's vergeten. Nam zijn cd uit de auto met Zuid-Amerikaanse muziek en begon zijn les en zo is het ontstaan van Zumba. Al snel ging hij naar Amerika en zijn er inmiddels meer dan 35 landen waar heel veel mensen Zumba beoefenen.

Per les kun je tot 1000 calorieën verbranden, terwijl je niet eens in de gaten hebt dat je aan het sporten bent. De workout is uitermate geschikt om gewicht te verliezen en in shape te komen/blijven.
 
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je drie keer per week intensief deelneemt aan de Zumba-les, je nooit meer aan de lijn hoeft te doen.
 
 
 
 
Lestijden:
Woensdag
19.00 - 20.00
Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht