Pilates


___________________________________________________________________________________________  
 
 
De Pilates Methode is genoemd naar Joseph Pilates (1880-1967), een Duitser met een fascinerend levensverhaal. Een gedreven en briljant man die van kinds af aan geobsedeerd was door gezondheid, welzijn en het verenigen van lichaam en geest.
Pilates is een bewegingsmethode die ontworpen is om het lichaam in evenwicht te brengen.
Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een oefenmat en in een bepaalde volgorde, of op speciale apparaten. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle, dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern/centrum en dat alles met vloeiende bewegingen.
Pilates levert tientallen resultaten op voor de beoefenaar die met regelmaat en met precisie traint. Zo verkrijgt de beoefenaar een verhoogde longcapaciteit en betere bloedcirculatie door een diepe ademhaling. Spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van de rompspieren. De wervelkolom wordt soepeler en kan meer aan. Rondom het bekken wordt alles veel stabieler. De coördinatie, zowel musculair als mentaal, wordt verbeterd. Botten worden steviger en gewrichten soepeler. Het lichaam komt dus in evenwicht, de houding wordt verbeterd, zo ook het lichaamsbewustzijn en de bewegingstechniek.
Dit alles heeft dus ook aangename voordelen en aspecten tijdens je dagelijkse bezigheden.
Toen Joseph Pilates nog leefde noemde hij zijn methode 'The Art of Contrology'. Over zijn methode zei hij op 85-jarige leeftijd in 1965: "I must be right. Never an aspirin. Never injured a day in my life. The whole country, the whole world, should be doing my exercises. They'd be happier"! (Ik moet wel gelijk hebben. Nooit een aspirientje. Nog nooit geblesseerd geweest. Het hele land, de hele wereld zou mijn oefeningen moeten doen. Ze zouden gelukkiger zijn!)
Bij EllisSport wordt vooral gewerkt aan het sterker en soepeler maken van het lichaam. De basis is matwerk af en toe gecombineerd met kleinmateriaal, bv. met de pilates bal, gyrospin.
Pilates levert tientallen resultaten op bij iemand die regelmatig en met precisie traint. Het evenwicht en de algemene houding wordt verbeterd. Dit alles heeft dus ook aangename voordelen tijdens je dagelijkse bezigheden .We werken in  kleine groepjes met een instructeur die je helpt de oefeningen eigen te maken en te perfectioneren.
Eenmaal deelgenomen aan de Pilates lessen zul je merken dat je bewuster met je lichaam bezig bent. Tijdens het koken, auto rijden, werken, corrigeer je je houding.
En dat is nu juist de kracht van...... Pilates!!
De lessen worden gegeven door Ellis Coppoolse gecertificeerd Pilates instructrice.
 
 
Lestijden:
Dinsdag
18.30 - 19.30
Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht


19.30 - 20.30
Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht

Donderdag
08.30 - 09.30
Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht 
                    
                            Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht