Piloxing

_______________________________________________________________________________________________
 
 
 
Vanuit haar achtergrond als professioneel balletdanseres, pilatesinstructrice en fanatiek bokser ontwikkelde de Amerikaanse-Zweedse Viveca Jensen de dynamische sport piloxing. In Amerika al een begrip, met devote volgers als Hilary Duff, Kirsten Dunst en Emmy Rossum.
 
Piloxing is een mix van pilates, dansen en boksen. Niet alleen is het een vetverbrandende, maar ook spierversterkende workout. Je komt gegarandeerd in vorm en zijn de lessen leuk en uitdagend. Ook zou je je er 'sleek, sexy en powerful' van gaan voelen. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?
 
Wat is het?
 
Al veel sterren in Hollywood hebben piloxing ontdekt om in shape te blijven. Jensen haar missie is het om je mentaal en fysiek sterker te maken door fitles. Het is een combinatie van de snelheid en behendigheid van boksen, de flexibiliteit en spierbouw van Pilates en het plezier van dance. Tijdens de lessen gebruik je verzwaarde handschoenen van zo'n half pond voor een maximaal effect. Je doet het niet op sportschoenen, maar op blote voeten of op antislipsokken.
 
Let's begin
 
Eerst beginnen we met warm worden, door simpele passen en wat 'rustig' boksen. Al snel gaat het er heviger aan toe: veel armbewegingen en boksen, maar ook voor het voetenwerk moet je je aandacht er goed bij houden. De actieve momenten worden goed afgewisseld met rustigere bewegingen en meer pilatesoefeningen waardoor je niet buiten adem raakt. Al gauw ga je er in mee en krijg je er energie van.
 
Het is een pittige workout en gaat non-stop door, maar het is erg leuk om te doen. Je gaat er lekker van zweten en komt moe, maar voldaan en tevreden uit de les. Je hebt na een aantal lessen alle bewegingen en oefeningen onder de knie.
Het fijne ervan is dat je tot 12 uur na de workout nog steeds aan het verbranden bent. 
 
 
 
 
Lestijden:
Woensdag
20.00- 20.45
Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht