HipHop


____________________________________________________________________________________________
 
 
Hip Hop is een rond begin 90-er jaren uit de Verenigde Staten overgekomen dansvorm die vooral via de muziek clips op TV haar bekendheid heeft verkregen. Het Hip Hop dansen is een onderdeel van de Hip Hop cultuur. Hip Hop is niet 1 soort muziek of dansstijl: Hiphop is een levensstijl, maar is vooral bekend als muziekstijl. Hip Hop is een afspiegeling van het leven in de grote stad. Hiphoppers denken Hip Hop, praten Hip Hop, doen Hip Hop en ademen Hip Hop...

Deze dansvorm kenmerkt zich door zijn krachtige uitstraling en snelle, springende en vloeiende beenbewegingen.
Bekende Hip Hop moves zijn: Het bounchen the Harlem Shake, Popping, Slide, Heel Toe, Crip Walken niet te vergeten de alom bekende Moonwalk.
Tijdens de Hip Hop les wordt er op een specifiek nummer gedanst, Hip Hop is een combi van dans combinaties, betaande uit diverse verschillende stylen, waaronder Poppin, Breakdance, Lyrical, Locking en Krumping. Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan de basis en het bouchen. Alle beats of teksten uit de muziek worden benut door moves.


Alle accenten van de beat of tekst worden gebruikt. Vervolgens wordt de dans vaak herhaald en uitgevoerd op het nummer, op deze manier leer en voel je de muziek en 'flow'. De nummers waarop gedanst wordt zijn divers; van Michael Jackson, Justin Timberlake, Beyonce, , Rihanna tot Usher en nog veel meer.

Op de nieuwste Hip Hop muziek gaan we swingen.
Hip Hop kenmerkt zich door kracht en indrukwekkende snelheid van benen. Door middel van Floorwork, strakke en smoothie moves wordt samen met jullie een choreografie ingestudeerd. Hiphop is heel geschikt voor degene die zich graag even willen afreageren om op actieve wijze de stress van de dag kwijt te raken. Neem een dosis energie mee en motivatie, want moe word je zeker!

Tijdens de Hip Hop lessen zullen na een warm up verschillende choreografieën aangeleerd worden. De lessen bestaan uit kracht oefeningen, een stukje acrobatiek en ook het stoere aspect van de straat komt dan aanbod. Er wordt aandacht besteed aan muziek, isolatie en de specifieke Hip Hop swing het bounchen.   

Wij zijn op zoek naar toffe jongens en meisjes die op de nieuwste muziek coole move’s willen leren. Dit alles gecombineerd met dans en acrobatiek. Denk aan "So you think you can dance". Dans zoals in je favoriete videoclip. De lessen zijn:
 
Leeftijd: 11 t/m 16
 
 
Lestijden:
Zaterdag
11.00 - 12.00
Cascade (Erkerzaal) H.I. Ambacht